Shopping Cart

Zonnepanelen

Enkel het beste zonnepaneel is goed genoegDaarom SolarWorld!

Het SolarWorld Sunmodule BISUN glas-glas zonnepaneel is de “Miele” onder de zonnepanelen.

Het SolarWorld Sunmodule BISUN zonnepaneel heeft een opbrengst die dankzij haar langere levensduur en minimale degradatie van de zonnecellen, gegarandeerd minimaal 25% boven de industrienorm ligt. Bovendien zijn de panelen van SolarWorld aanzienlijk beter bestand tegen allerlei mechanische belastingen en milieu invloeden. Het resultaat: hogere betrouwbaarheid vanaf dag 1 en tot 33% toename van de levensduur.

De panelen zijn daarnaast ook esthetisch zeer verantwoord; het fraaie zwarte frame en de donkere zonnecellen zijn een elegante toevoeging voor elk huis en gebouw. Bovendien biedt SolarWorld een toonaangevende garantie van 20 jaar op het product en 30 jaar op het vermogen.

Dit resulteert in een paneel dat de concurrentie ver achter zich laat

BIFACIAL, extra opbrengst via de achterzijde

Het SolarWorld BISUN zonnepaneel is bifacial en daarmee aan de voor- en achterzijde lichtgevoelig. De voorzijde ontvangt natuurlijk het meeste zonne-energie, maar reflecties via de achterzijde van het zonnepaneel kunnen tot 25% meeropbrengst opleveren. Met andere woorden levert een SolarWorld BISUN SW280 zonnepaneel maximaal 280Wp via de voorzijde en onder ideale omstandigheden een additionele 70Wp via de achterzijde.

Standaard zonnepanelen van concurrenten zijn uitsluitend via de voorzijde lichtgevoelig; reflecties via de achterzijde van het zonnepaneel leveren GEEN meeropbrengst.

Het bifacial zonnepaneel Sunmodule Bisun is met name geschikt voor systemen in het vrije veld en op platte daken. Indien het bifacial zonnepaneel op ondergronden zoals licht beton of witte folie wordt gebruikt, wordt er meer licht in het zonnepaneel gereflecteerd en de stroomopbrengst aanvullend verhoogd. Hoe lichter de ondergrond des te meer vermogen wordt er opgewekt. Maar ook op niet geoptimaliseerde ondergronden, zoals weiland, zand of trapeziumplaten, produceert het bifacial zonnepaneel al meer vermogen dan vergelijkbare standaardpanelen.

Garantie

Prestatie garantie

Het SolarWorld Sunmodule BISUN zonnepaneel beschikt over een unieke lineaire prestatie garantie van 30 jaar. SolarWorld sluit de zonnecellen op tussen twee lagen glas, waardoor de zonnecellen nauwelijks last hebben van degradatie (slechts 0,35% per jaar). Na 21 jaar levert het zonnepaneel nog een gegarandeerd vermogen van 90% van zijn oorspronkelijke vermogen en na 30 jaar nog bijna 87%. Deze prestatiegarantie is ongekend voor de zonne-energie sector, waarbij wordt uitgegaan van een vermogensgarantie van 90% op 10 jaar en 80% op 25 jaar.

Product garantie

SolarWorld heeft in haar Sunmodule BISUN haar beste zonnecellen ingesloten tussen twee lagen van het beste solarglas en daarmee een nagenoeg onverwoestbaar paneel gemaakt. De zonnecellen worden optimaal beschermt tegen mechanische belasting en weersinvloeden, waardoor het zonnepaneel zonder problemen minimaal 30 jaar meegaat, maar waarschijnlijk zal 40 jaar of langer meer regel dan uitzondering zijn.

In tegenstelling tot de SolarWorld Sunmodule BISUN glas-glas zonnepanelen zijn de meeste zonnepanelen op de markt voorzien van slechts één beschermende glas laag aan de voorzijde en een folie laag aan de achterzijde. Door de folie aan de achterzijde zijn de panelen kwetsbaarder voor mechanische belastingen en weersinvoeden en gaan glas-folie panelen beduidend korter mee dan de SolarWorld Sunmodule BISUN glas-glas panelen.

SolarWold biedt daarom op haar Sunmodule BISUN zonnepanelen een product garantie van 20 jaar in tegenstelling tot de rest van de zonne-energie sector die veelal met een productgarantie van maximaal 10-12 jaar werkt.

Positieve vermogenstolerantie

SolarWorld werkt met een positieve vermogenstolerantie van 10Wp. Dit betekent dat als een zonnepaneel wordt getest op een vermogen van 289,99Wp, dat deze verkocht wordt als een 280Wp zonnepaneel. SolarWorld geeft dus altijd meer dan waarvoor je betaalt.

Perfectie begint allemaal bij het werkproces

Innovatie

Het SolarWorld BISUN zonnepaneel is voorzien van de laatste innovatieve PERC zonnecel technologie, waardoor het zonlicht beter binnen de zonnecel wordt gereflecteerd en meer energie oplevert dan een zonnecel zonder PERC.

Door het toepassen van een bifacial PERC zonnecel kan zowel directe lichtinval via de voorzijde van de zonnecel als reflecties via de achterzijde van de zonnecel worden omgezet in bruikbare energie.

SolarWorld test tot de limiet

SolarWorld voert veel meer testen uit dan de internationale normen (IEC/UL) voorschrijven. De IEC norm schrijft bijvoorbeeld voor om minimaal 200 temperatuurwisseltesten van -40 tot +85 °C uit te voeren; SolarWorld voert er 9125 uit (4500% meer dan de norm). Met behulp van deze testen wordt waardevolle informatie verzameld over het gedrag van de SolarWorld zonnepanelen en kunnen haar producten permanent verbeterd worden. Door extra testcycli simuleert SolarWorld nog andere mogelijke uitvallen, bijvoorbeeld toevalsfouten of verouderingsverschijnselen door materiaalslijtage. Met deze testresultaten kan SolarWorld de levensduur van haar producten verlengen, de producteigenschappen optimaliseren en foutpercentages verlagen.

Naast temperatuur wissel testen worden de SolarWorld zonnepanelen getest onder de meest extreme omgevingsomstandigheden, onder andere op hun bestendigheid tegen zoutnevel, vorst en hagel, ammoniak, stof- en zandbelasting en mechanische belasting (bijvoorbeeld gewicht van een pak sneeuw). In al deze testen test SolarWorld veel zwaarder dan conform de IEC norm noodzakelijk is.

Het testlaboratorium van SolarWorld werd als eerste industrieel laboratorium in Duitsland door het VDE, een gerenommeerde Duitse test- en certificatie-instelling, conform DIN EN ISO/IEC 17025 gecertificeerd. Dat bewijst dat het kwaliteitsmanagement en de werkwijze van het laboratorium voldoen aan de strenge eisen voor onafhankelijke, internationale test- en kalibreringslaboratoria.

SolarWorld is de enige fabrikant ter wereld die het certificaat TÜV Power Controlled mag dragen (TÜV = Duitse TNO). TÜV test willekeurig en onaangekondigd het vermogen van de SolarWorld zonnepanelen.

Voorsprong door kwaliteit

Op het gebied van kwaliteit hanteert SolarWorld een allesomvattende benadering. Zij hebben niet alleen oog voor haar zonnepanelen, maar voor de gehele zonne-energie-installatie. Voor zonne-energie-installaties geldt hetzelfde als voor elke andere investering: alleen als u in kwaliteit investeert, kunt u ook op vaste opbrengsten rekenen.

Meer dan 40 jaar technologische knowhow en productie ervaring zitten inmiddels wereldwijd in alle processen van SolarWorld.  SolarWorld beheerst het gehele productieproces vanuit 2 Duitse en 1 Amerikaanse fabriek. De hoge kwaliteitseisen die SolarWorld aan haar zonnepanelen stelt, staan bij alle handelingen centraal. Vanaf de ingangscontrole van de grondstoffen, de bewaking van het productieproces tot aan de tests die in haar testlaboratorium worden uitgevoerd.

Wat je van onze zonnepanelen kunt verwachten

Garantie

  • Productgarantie 20 jaar
  • Vermogensgarantie 90% op 21 jaar en bijna 87% op 30 jaar
  • Positieve vermogenstolerantie van max. 10Wp
  • Bifacial technologie met max 25% additioneel vermogen via de achterzijde van het zonnepaneel

Awards

Winnaar van de Solar Solutions Innovation Award
SolarWorld heeft met de Sunmodule Bisun de Solar Solutions Innovation Award gewonnen. Doorslaggevend was het feit dat ze met hun dubbelwerkende innovatieve zonnepaneel een significant hoger rendement realiseren. Solar Solution International is het grootste commerciële zonne-energie platform in de Benelux.

erkenning

erkenning1
fokus-test

Service

Bij SolarWorld is alles tot in de puntjes geregeld. SolarWorld heeft het gehele productieproces in eigen beheer, en traint en certificeert haar installateurs teneinde een zonne-energie installatie op te leveren die aan de kwaliteitsstandaard van Solarworld voldoet. Bij SolarWorld staat een tevreden klant hoog in het vaandel. In het incidentele geval dat een beroep wordt gedaan op garantie, ondersteunt Solarworld haar installateurs en klanten via haar Nederlandstalige klantenservice.

Je ideale zonne-energie installatie samenstellen?

Stel je zonne-energie installatie samen